Home Ljubljanski maraton
Ljubljanski maraton PDF Print E-mail

Nedelja, 28. 10. 2012 ...

Vreme... kot sodni dan... le najbolj pogumni so se odpravili na start! In med njimi je bilo kar nekaj naših ... BRAVOOOOSmile!

Helena Košir:
Bela  Ljubljana
Kot vsako leto,  je tudi letos Ljubljanski maraton marsikomu izmed nas pomenil prelomnico- krstni tek na 10km, na 21km ali pa izboljšanje rezultata iz preteklih let.
A letos nas je v Ljubljani čakalo še posebno in prvovrstno presenečenje-tekli smo ob sneženju, v povsem zimskih razmerah.
Tekačice Orjana, Tatjana M. ,Danjela, Damjana, Beti, Lorela, Janja in tekača Bogdan Čok in Emil so tekli na krajši razdalji in nam že zgodaj zjutraj splužili pot ,najprej na cesti nato še na tekaški progi. Tekli so pri nizkih temperaturah po snežni brozgi a vsi uspešno pretekli in zadovoljni prihajali v cilj . Vsem iskrene čestitke za pogum , dobro voljo in pretečeno razdaljo.
Na 21km progo pa smo se odpravili Lili, Silvia, Bojana, Tatjana Magajna, Helena, Zoran, Matija in Bogdan Kozina. Startali smo v pravem snežnem metežu in moram priznati, da je bilo pravljično. Po nekaj kilometrih je sneženje ponehalo , sneg na progi se je topil in razmere so postale " skoraj normalne". Za našo Tatjano je bila to krstna enaindvajsetka in to v posebnih razmerah. Uspešno je premagala tremo in razdaljo. Iskrene čestitke! Tudi ostali polmaratonci smo bili uspešni, hitri in zadovoljni v cilju. Premagali smo sebe in vreme.
Za zaključek dneva je sledilo nadomeščanje izgubljenih kalorij in tekočine v gostišču Pri Gorjancu. Priporočamo!
 
Bogdan Čok:
Po enem letu sem se na štartu pojavil tudi jaz in to s tako motivacijo, da bi tekel tudi, če bi poplavljalo.
Sicer pa sploh ni bilo tako hudo kot je zgledalo, zame je bil večji problem priti pravočasno v Lj zaradi avtoceste.( 15 min do štarta na 10 km)
Na samem maratonu so slabše pogoje imeli tisti, ki so štartali na 10 km, saj je bilo na progi še polno snežne brozge, ki se je do štarta ob 10,30 že večinoma stopila. 
Na štartu obeh tekov je kar pošteno snežilo, kar je bilo še posebno doživetje.