Home O društvu

Koledar

March 2021 April 2021 May 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Week 13 1 2 3 4
Week 14 5 6 7 8 9 10 11
Week 15 12 13 14 15 16 17 18
Week 16 19 20 21 22 23 24 25
Week 17 26 27 28 29 30

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
O društvu PDF Print E-mail

Pod taktirko vodje tekaške ekipe, prof. športne vzgoje, Metke Pikl, smo s treningi pričeli maja 2007 in sicer na pobudo velikega moža na področju rekreativnega teka, dr. Branka Škofa, v okviru kluba Polet (AADS).

Vse do novembra smo trenirali redno, 2x tedensko ter tako krepili in raztezali naše mišice, pridobivali na kondiciji, se družili, seveda tudi večkrat "prijetno trpeli"Yell.
Udeležili smo se kar nekaj tekmovanj, kljub temu, da so nekateri maja šele pričeli z rednim tekom: tekli smo okoli Blejskega jezera, na tekmovanju Eurojogging Ankaran – Milje, na Ljubljanskem maratonu, se udeležili Pozdrava jeseni na Krasu...
Pretečeni kilometri, znoj in bolečine so dočakali zaslužen odmor z mesecem decembrom.

 

Na Metkino pobudo in zaradi podobnega razmišljanja drugih tekačev, smo v februarju 2008, ustanovili športno društvo Tekači z Obale.

 

 

              KER DELAMO DOBRO, KER SMO REDNI IN VZTRAJNI Wink, CILJNO

                 NARAVNANI IN SE DOBRO POČUTIMO V TEKAŠKI SKUPINI Cool,

                                  SMO OBDRŽALI ŠTEVILČNOST TUDI V LETU 2019.

                                               TEKLO IN DRUŽILO SE NAS JE PREKO 40 Tongue out.  
 
 

Zgodovina:
Trenutno šteje društvo 40 članov. V letu 2008 smo bili zelo aktivni. Izvedli smo nekaj strokovnih predavanj, meritev, tečaj rolanja za najmlajše, se opremili s tekaško opremo ter organizirali nekaj družabnih srečanj. Seveda pa smo se udeležili tudi kar precej tekmovanj. V večjem številu smo se odpravili na tek Povežimo soline, Bled, Bohinj, Eurojogging Ankaran – Milje, Martinov tek, Tekaški pozdrav jeseni, nekateri člani pa so se pridno udeleževali tudi drugih tekaških prireditev širom po Sloveniji.


Sezona 2009

Pa je za nami, tekači z Obale, še ena razgibana in uspešna tekaška sezona, polna doživetij in novih izkušenj. V leto 2009 smo stopili z različnimi željami, pričakovanji in cilji. Veliko smo trenirali, predvsem tekli, delali različne raztezne vaje ter vaje za krepitev organizma. Bili smo strpni, složni, fleksibilni in se z roko v roki podajali novim tekaškim podvigom naproti. Sezono smo pričeli s februarjem. Ja, bil je še mraz, zato smo izkoristili telovadnico za prikaz in trening mnogih razteznih in krepilnih vaj, ki nam jih danes ponujajo strokovnjaki s področja športa. Malo manj kondicijsko pripravljeni, smo za otvoritev tekmovalne sezone 2009, v družbi skoraj 1000 tekačev, 15. marca povezovali soline. Potem pa smo se tekmovanj udeleževali kot po tekočem traku. Bili smo na Malem kraškem maratonu v Sežani, na 1. mini maratonu Rt Kamenjak pri Puli (krasna izkušnja, saj smo tekli kot gamsi iz skale na skalo, čez grmovje in skozi gozd, ob obali, po prašni cesti, skratka nepozaben tek, kjer smo kot najštevilčnejša ekipa med stotimi tekači prejeli še mini pokal in nekaj medalj za najvišje uvrstitve), poleti smo spet tekli na Bledu in v Bohinju, kamor gremo radi predvsem zaradi dobre organizacije tekov, čistega gorskega zraka in čudovite narave. Potem pa smo se septembra na povabilo športnega kolega iz sosednje Hrvaške, udeležili tudi 4. mini maratona v Taru. Spet smo pobrali nekaj žlahtnih odličij, bravo tekači z Obale. No, tek iz Kopra v Milje oziroma iz Ankarana v Milje je naš tek…tam se počutimo domače, hitre in v cilju zelo zadovoljne. Dolžina je ravno pravšnja, proga ob morju pa balzam za oči in dušo. Le podlaga za tek je, kot večina tekaških poti na obali, malo manj udobna. Ampak bistvo tega Evrojogginga pride po teku, to je vsakoletni piknik na Sv. Katerini v Ankaranu. Letos smo se povezali s štajersko tekaško ekipo in res smo se okrepčali in nasmejali, kot se spodobi, pa tudi kopali smo se v morju, sončili in odigrali nekaj tekem odbojke na mivki. Ljubljanskega maratona se letos nismo udeležili s takšno vnemo kot pretekli dve sezoni. Je pa res, da je bil za nekatere tekače ta tek cilj sezone – prvič na 21 km. Čestitke le-tem za uresničitev želja. Kaj bi tekači z Obale brez praznovanja Sv. Martina? Mislim brez teka na tak poseben dan? In seveda brez slovesa od tekmovalne sezone na Krasu? Pa ne mislim samo na 8 kilometrski tek do Orleka in nazaj. Ta dan se družimo in praznujemo uspešno pretečene kilometre sezone v eni od kraških domačij. Ker imamo v ekipi tudi navdušene pohodnike, smo letos organizirali za tekače in njihove družinske člane tri pohode, na Kokoško, Lačno ter Golake. Odziv je bil dober, zato bomo nadaljevali s to dejavnostjo tudi v letu 2010.

Z novoletno zabavo in plesom v decembru smo pripeljali naša letošnja srečanja do konca.

Bogata tekaška sezona je torej za nami. Treningom, ki jih je bilo v letu 2009 malo nad osemdeset, smo do začetka februarja zaprli vrata. V tem času počivamo, se ukvarjamo z drugimi telesnimi aktivnostmi, predvsem pa razmišljamo o ciljih za naprej.

Sezona 2011

Za tekači z obale je že četrto leto druženja. Vsi, ki smo bili skupaj od samega začetka, se spominjamo dneva, ko je stopil v veljavo Statut društva in smo začeli uradno delovati pod tem imenom. Znak društva je narisala Katja, ki je kasneje prenehala teči. Naj naštejem nekaj tekačev, za katere lahko trdim, da predstavljajo trden steber našega delovanja: Asia, Ksenija, Bojana, Helena, Sandi, Corrado, tu so še člani, ki v letu 2011 niso veliko tekli, so pa bili v mislih z nami: Dajana, Boris, Bogdan, tu je še Tamara, ki od vsega začetka ureja našo spletno stran, (naj)starejša tekača Daniela in Stevo in seveda vsi ostali, ki ste korak za korakom, dan za dnem pristopali v društvo. Brez vseh vas ne bi bilo nas...tekačev z obale...

Naši treningi so že tradicija, dobivamo se redno 2x tedensko, udeležujemo pa se seveda tudi tekaških prireditev, ki jih je vedno več in več...

 

Sezona 2012

V sezoni 2012 smo bili zelo pridni in smo veeeelllliiiikooo tekli. Dobili smo kar nekaj polmaratoncev in tudi naši začetniki so se maksimalno trudili in izkazali.  V zmernem tempu bomo nadaljevali s tekom v novi tekaški sezoni in seveda poskušali doseči (na novo) zastavljene cilje Smile.

 

Sezona 2013

Skupaj smo v sezoni 2013 trenirali 93 x med tednom in realizirali povprečno tri vikend - teke mesečno. Udeležili smo se naslednjih tekaških prireditev:

 

1. V spomin na Ruth – Bled
2. Povežimo soline
3. Škofije tečejo
4. Bavisela – polmaraton
5. Radenci
6. Bovški tek
7. DM tek
8. Nočna desetka  Bled
9. Vrbsko jezero
10. Tar – Vabriga
11. Eko maraton
12. Soča outdoor festival
13. Rodik
14. Ljubljanski maraton
15. Martinov tek
16. Pozdrav jeseni na Krasu
17. Palmanova
18. Firenze
19. Bazovica
in izvedli nekaj čudovitih pohodov in potepanj s kolesom. 
 
GREMO DALJE, VSAK KORAK ŠTEJE IN MI TO VEMO :).